Jonsko more
Avgust

Da li ste spremni da doživite avanturu života?

Ovo nisu obična putovanja, ovo je prilika da se budite sa prvim zracima sunca, hodate bosi, plešete na brodu, spavate pod zvezdanim nebom i da se ponovo povežete sa prirodom. Odaberite destinaciju za leto 2024 i stvorite uspomene koje će trajati ceo život.


Brod

Brod kojim krstarimo Jonskim morem je tradicionalni motorni brod s jedrima. MS Eros jedan je od retkih drvenih brodova u Grčkoj, koji može da pruži komforno dugo putovanje i iskustvo života na moru.

Sastoji se od 9 double i jedne twin kabine, kompletno i elegantno opremljenih, sa klima uređajem i privatnim toaletom. U prostranom zajedničkom boravku, gosti mogu uživati u obrocima i druženju, a sunčana paluba pruža idealno mesto za opuštanje u udobnim ležaljkama i madracima.

Naš brod spaja ljude, stvara nova i obogaćuje stara prijateljstva, stvara poslovne saradnje, a često se dogodi i ljubav. Naši gosti svojim dolaskom postaju naši prijatelji, a svojim odlaskom ambasadori lagodnog, bezbrižnog i spontanog života, kakav mi živimo na našim avanturama.

Sunčana paluba

Užitak sunčanja ili opuštanja u ugodnoj hladovini, boravak pod sunčanim i zvezdanim nebom, te prepuštanje potpunom hedonizmu uz tradicionalna jela i pića pruža gostima posebno zadovoljstvo i ugođaj.

Krma

Krma je natkriveni prostor, na njoj se nalaze 2 velika stola koji pružaju mogućnost održavanja radionica, sastanaka ili pak ugodnog druženja.

Kabine

POTPALUBLJE
Sve kabine su klimatizovane i kompletno opremljene, sa privatnim toaletom.

Salon

Salon je unutrašnji klimatizovani deo broda, pogodan za uživanje u jelu i piću, a može poslužiti kao radni prostor, sa odličnom internet konekcijom i LCD TV-om.


Slike broda


Plan i program

Dan 1 (10.08.) KRF – Kerkyra

Okupljanje u staroj luci  u poslepodnevnim časovima. Ukrcavanje na brod  u 17:00 i upoznavanje sa članovima posade i ostalim saputnicima. Nakon pića dobrodošlice, naši članovi posade će nam poslužiti i večeru. Slobodno vreme za obilazak grada.  Noćenje na brodu.

Dan 2 (11.08.) KRF – Murtos ostrvo/ Sivota

Nakon doručka, isplovljavamo put ostrva Murtos, gde ćemo posetiti čuvenu Papanikolu pećinu i plavu lagunu. Uživanje u kristalno čistoj vodi Jonskog mora. Dan provodimo u kupanje na otvorenom moru ili pak ispijanje osvežavajućeg pića na sunčanoj palubi broda. Nakon ručka nastavljamo naše krstarenje do obiližnje luke Sivota. Slobodno vreme možemo iskoristiti za šetanje po samom mestu ili u nekoj lokalnoj taverni sa pogledom na more i zalazak sunca. Noćenje na brodu.

Dan 3 (12.08.) Sivota – Lefkada/Lefkas

Nakon doručka, naše putešestvije se nastavlja put predivnog ostrva Lefkada. Tokom plovidbe pravimo pauzu za kupanje u nekoj od napuštenih uvala. Dok mi uživamo u predivnim bojama Jonskog mora, članovi posade nam pripremaju ručak. Po dolasku u grad Lefkas, slobodno vreme za šetanje uskim predivnim ulicama samog grada ili noćni provod. Noćenje na brodu.

Dan 4 (13.08.) Lefkada

Nakon doručka, slobodno vreme možemo iskoristiti za obilazak samog ostrva. Lefkada je poznata po svojim predivnim plažama i tirkiznoj boji mora na zapadnoj strani ostrva. Naša preporuka je svakako posetiti Porto Katsiki, Egremni, Pefkulia, Milos plaža, Katizma. A za kraj večeri možete uživati uz čašu dobrog vina ili koktela na vidikovcima i gledati zalazak sunca. Nakon celodnevnog tumaranja po ostrvu, po povratku na brod čeka nas večera. Noćenje na brodu.

Dan 5 (14.08.) Lefkada – Antipaxos

Nakon živahne Lefkade, naše krstarenje nastavljamo put mirnog i tihog Antipaxosa. Doručak će biti poslužen tokom plovidbe. Naš dan će biti ispunjen kupanjem i uživanjem u kristalnim bojama mora oko ostrva. Dok mi uživamo, članovi posade će pripremiti ručak. Noćenje na sidru u napuštenoj uvali, ako nam to vremenski uslovi dozovole. Noćenje na brodu.

Dan 6 (15.08.) Antipaxos – Paxos

Nakon doručka, krstarimo svega par nautičkih milja do susednog ostrva. Današnji dan je rezervisan za pravo uživanje. Odmor, kupanje, ispijanje koktela, upijanje sunca, ručak. Vezujemo se u obližnjoj marini i slobodno vreme za uživanje u nekoj od lokalnih taverni.

Dan 7 (16.08.) Paxos – ostrvo Vido – Krf

Nakon jutarnjeg kupanja i doručka, naše krstarenje nastavljamo put ostrva Vido na kome se nalazila bolnica za vreme I svetskog rata u kojoj se lečila srpska vojska nakon prelaska preko Albanije. Posetićemo Mauzolej – kosturnicu palim borcima za slobodu naše zemlje.  Kako nije bilo dovoljno mesta za pokop svih ratnika na samom ostrvu , srpska vojska je čamcima prevozila svoje preminule ratnike i potapala u vodama Jonskog mora, nama poznata kao “Plava grobnica”. Nakon obilska, ručak će biti poslužen na brodu. Po dolasku u grad Krf, slobodno vreme za obilazak grada. Noćenje na brodu.

Dan 8 (17.08.) Krf

Nakon doručka, pakujemo naše prtljage i napuštamo brod. Pozdravljamo se sa kapetanom i članovima posade. Slobodno vreme do polaska kući.


Cene i uslovi

FIRST MINUTE

Double kabina

1080 EUR

od 1030 EUR

po osobi

10. avgust – 17. avgust

Promo cena važi do 15. 05. 2024. Nakon toga cena se uvećava za €50.

8 dana

7 noći

1/2 soba

Doručak

Ručak

WiFi

FIRST MINUTE

Twin kabina

1080 EUR

od 1030 EUR

po osobi

10. avgust – 17. avgust

Promo cena važi do 15. 05. 2024. Nakon toga cena se uvećava za €50.

8 dana

7 noći

1/2 soba

Doručak

Ručak

WiFi

 • 7 noćenja na brodu na bazi polupansiona (doručak + ručak)
 • Posteljina i jedan peškir za tuširanje
 • Turistička taksa
 • Lučke takse
 • Gorivo
 • WiFi na brodu
 • SUP pedalina
 • Flaširana voda za piće
 • Mali motorni čamac
 • Tehnička voda i struja
 • A/C u 6 sati u periodu od 12:00 – 23:00
 • Obilazak grada uz pratnju vodiča po planu i programu
 • Fakultativne izlete
 • Međunarodno putno osiguranje
 • Individualni trošak
 • Prevoz do Krfa
 • Prevoz sa Krfa
 • Na brodu je strogo zabranjeno unošenje sopstvene hrane i pića, zbog visokih kazni sanitarne i finansijske inspekcije
 • Sve kabine su 1/2 (9 kabina sa bračnim ležajem + 1 kreveti na sprat) sa sopstvenim toaletom
 • Kapetan zadržava pravo promene rute usled nepredvidivih okolnosti ili nemogućnosti usidrenja/veza
 • Na brodu se nalazi šank sa komercijalnom prodajom pića
 • Doplata za A/C u periodu od 00:00 – 08:00 (280EUR po kabini)